OVER CARRIËNTA

450 meter duisternis naar Carriënta Outdoordome...

We hebben mijnwerkershelmen opgezet en moeten zometeen 450 meter door het aardedonker onder de berg door. We houden de linker tunnelwand aan. Het tunnelgewelf is groot genoeg voor een kleine vrachtwagen maar al na 20 meter zie ik er helemaal niets meer van. Voor me is het absolute niets en het voelt aan alsof ik in een enorme zaal sta. Het duister verlegt al mijn concentratie naar mijn oren. Ik hoor elk kraakje onder de schoenen van mijn voorganger, probeer al het geroezemoes te ontwarren in iets verstaanbaars. Het wordt stil.... Ik hoor druppels, echo's, tikken... Als het eind van de tunnel in zicht komt zie ik frisgroene boompjes, keurige grindpaden, een overdekte picknickplaats en een mijnhuisje dat is omgebouwd tot een gezellig Café. De zon schijnt en langs een steile zijwand zie ik een groepje omhoog klauteren langs een touw... Welkom in Carriënta!

Kletteren en klauteren in een oude groeve!
Outdoor steengroeves.... We hebben er reeds vele gezien, maar geen één had een tunnel van 450 meter, een intimiteit die ook maar in de buurt kwam, een vergunning om überhaupt buitensport te kunnen aanbieden, etcetera. Ja we zijn er echt apetrots op! De naam Carriënta is afgeleid van het woord carrière, wat in het Frans steengroeve betekent.

De onderdelen:
De volgende activiteiten vind je in en om onze steengroeve: De tunnel, abseilen, klimmen, boulderen, diagonale klettersteig, vertikale klettersteig, horizontale klettersteig met traverses, plankenbrug, netklimmen, 2-puntsbrug, 3-puntsbrug (of 'twopoint' en 'threepoint'), boogschieten, bushwalk, catcrawl, helikopter entry en abseil, etc. En dan een groot aantal onderdelen meerdere keren aangelegd op verschillende nivo's. Have fun!

Wij wensen je alvast veel klauterplezier!
TEAM CARRIËNTA

37,-

Carrienta Challenge (Ochtend)

Een ochtend actief buiten bezig zijn in onze steengroeve Carrienta. Een halve dag klimmen en klauteren in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!

39,-

Carrienta Challenge (Middag)

Een middag samen klimmen en klauteren in onze steengroeve Carrienta. Een halve dag actief bezig zijn in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!

45,-

Carrienta Challenge (Hele dag)

In onze steengroeve Carrienta kun je allerlei survival activiteiten beleven. Een hele dag lekker buiten actief zijn in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!