Carrienta Challenge + Mountainbiken.

Een combidag waarbij je 's morgens in onze steengroeve Carrienta de challenge doet en 's middags op een mountainbike door de bossen crosst.

Prijs: 59,-

Inclusief:

- Klimmateriaal zoals gordel, helm.
- Entree Carrienta.
- Gebruik mountainbikes/helm.
- Gebruik centrale faciliteiten.
- Instructeur/begeleider (Nederlands sprekend).
- Koffie of thee bij aankomst.

Exclusief:

- Vervoer naar Carrienta v.v.
- Overige consumpties.

Boek hier jouw challenge!  


PROGRAMMA

09.30 uur
Aankomst bij de entree van de tunnel naar Carriënta Outdoordôme.
Welkomstwoord en voorstellen instructeurs en begeleiders.
Instructie en in gebruik nemen veiligheidsmaterialen (helm, gordel).
10.00 uur   
Start ochtendprogramma Challenge Parcours met:
Hike door de aardedonkere tunnel (450 meter!).
Koffie of thee in ons outdoorcafé en uitleg programma.
Netklimmen (35 meter).
Touwbrug two point.
Klettersteig (70 meter).
Abseilen.
Helicopter entry en rappel.
13.00 uur   
Pauze
Bij te boeken optie: Lunch.
14.00 uur   
Start middagprogramma: Mountainbiken
Terug via de Tunnel. Inleveren veiligheidsmaterialen.
Uitleg en instructie ATB. Helmen op. Bepalen van het nivo van de deelnemers.
Op de mountainbike de bossen en over onverharde paden, door rivieren en over de heuvels.
17.00 uur   
Einde programma.
17.30 uur   
Nog een laatste drankje. Vertrek rond 18.00 uur.
Of start Barbecue (Bij te boeken optie) (Vertrek dan rond 20.00 uur).

INFORMATIE

Hou je van actie, grenzen verleggen, samenwerken, elkaar helpen, vuil worden en samen veel lol beleven tijdens een onvergetelijke dag in een prachtige omgeving? 
Kom dan eens een dag mountainbiken en survivallen in onze steengroeve Carriënta in de Belgische Ardennen. In deze oude mijn bieden we uitdagende en sportieve activiteiten aan voor allerlei groepen, denk hierbij aan vrienden, collega's of familie-uitjes. Lekker eruit in de natuur en je bent ook nog eens verzekerd van een actieve dag. Zeer geschikt voor kinderen (vanaf ongeveer 7 jaar) als volwassenen.

Carrienta Challenge +  Mountainbiken.
Bij dit programma gaan we in de ochtend survivallen in onze steengroeve. In deze oude mijn bieden we uitdagende en sportieve activiteiten aan voor allerlei groepen, denk hierbij aan vrienden, collega's of familie-uitjes.
Gezamenlijk ga je, onder begeleiding van de instructeur, het net beklimmen en eenmaal boven ga je via de vertikale klettersteig weer naar beneden. Ook gaan we onder andere via een flinke ladder de helicopter in om vervolgens aan de andere kant een abseil te maken.

Na de lunch stappen we op de mountainbike. Het zijn de echte Van Nicholas ATB’s, mountainbikes met een inventief eenvoudig schakelsysteem en een frame van uiterst sterk titanium.
In de Ardennen zijn meer dan honderd mountainbike routes. Het gebied wordt gekenmerkt door de vele bossen, ruig terrein en steile heuvels.
Afhankelijk van de ervaring en conditie van de deelnemers kiest onze instructeur een route en gaan we een uitdagende route fietsen die voor iedereen van de groep haalbaar is. We gaan op ontdekkingstocht over onverharde paden, door riviertjes en plassen en genieten van de prachtige natuur. Onze instructeur geeft tijdens onze tocht handige tips over remtechnieken, zithouding etc.

Onderweg trappen we op een aardige heuvel met een pittige klim maar…..What goes up must go down! …en dat is genieten van de rit downhill waarbij je even niet hoeft te trappen.
Kortom: er is uitdaging genoeg voor iedereen in deze ruige omgeving! Onze ervaren en zeer professionele instructeurs staan garant voor een goede begeleiding en veilig materiaal.

Onze ervaren en zeer professionele instructeurs staan garant voor een goede begeleiding en veilig materiaal.
Laat je innerlijke mens tussen de middag verwennen door een door ons bereide lunch (optioneel) en sluit de dag af met een heerlijke barbecue (optioneel) met kampvuur.

Verblijf:
Dit arrangement in Carriënta kan worden gecombineerd met bijvoorbeeld een avontuurlijk en comfortabel verblijf op onze camping Olympia in Remouchamps.
Zo kun je al op Camping Olympia blijven overnachten voor € 12,50 per persoon per nacht met je eigen tent! Zo kun je kiezen of je de nacht voor de Challengedag wilt overnachten, of de nacht na de Challengedag en het is zelfs mogelijk om zowel de nacht ervoor als de nacht erna te komen kamperen met je eigen tent/caravan/vouwwagen, in dat geval boek je beide opties erbij.
Surf voor meer informatie over het verblijf naar www.olympia-campings.com.

Fijn om bij te boeken:
- Lunch € 8,50 p.p. (bestaande uit koffie/thee, melk, brood, vleeswaren, kaas, jam en zoet beleg)
- BBQ € 15,- p.p. (bestaande uit salade, 3 soorten vlees, sauzen, stokbrood, kruidenboter, frietjes)
- Drankmuntjes € 10,- (5 muntjes p.p.)
- C
ampingplek op camping Olympia voor je eigen tent/caravan/vouwwagen voor het evenement € 12,50 p.p.
- Campingplek op camping Olympia voor je eigen tent/caravan/vouwwagen na het evenement € 12,50 p.p.

Kies een programma, boek de door jou gewenste opties bij, betaal de voucher en reserveer vervolgens -via de per mail verkregen link- een dag. Laat de rest aan onze ervaren instructeurs over. Zij zorgen ervoor dat de uidagingen zwaarder worden waar het kan en rustiger waar nodig. Iedereen wordt betrokken bij de uitdaging.

Boek hier jouw challenge!  
 
 
37,-

Carrienta Challenge (Ochtend)

Een ochtend actief buiten bezig zijn in onze steengroeve Carrienta. Een halve dag klimmen en klauteren in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!

39,-

Carrienta Challenge (Middag)

Een middag samen klimmen en klauteren in onze steengroeve Carrienta. Een halve dag actief bezig zijn in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!

45,-

Carrienta Challenge (Hele dag)

In onze steengroeve Carrienta kun je allerlei survival activiteiten beleven. Een hele dag lekker buiten actief zijn in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!