Carrienta Challenge + Hike.

De hele dag fijn buiten actief zijn. Challenge ochtend en een prachtige hike (in de volksmond: valleien van legendes). De Ardennen zijn hier op hun best: donker, vol van mystiek en oude verhalen. De ruine van chateau dAmbleve en haar legende. Enjoy!

Prijs: 49,-

Inclusief:

- Klimmateriaal zoals gordel, helm.
- Entree Carrienta.
- Gebruik centrale faciliteiten.
- Instructeur/begeleider.
- Koffie of thee bij aankomst.

Exclusief:

- Vervoer naar Carrienta v.v.
- Overige consumpties.

Boek hier jouw challenge!  


PROGRAMMA

09.30 uur    
Aankomst bij de entree van de tunnel naar Carriënta Outdoordôme.
Welkomstwoord en voorstellen instructeurs en begeleiders.
Instructie en in gebruik nemen veiligheidsmaterialen (helm, gordel).
10.00 uur    
Start ochtendprogramma: Challenge Parcours, met:
Hike door de aardedonkere tunnel (450 meter!)
Koffie of thee in ons outdoorcafé en uitleg programma.
Netklimmen (35 meter)
Klettersteig (70 meter)
Touwbrug two point
Abseilen
Bushwalk West
Touwbrug three point
13.00 uur    
Pauze
Bij te boeken optie: Lunch
14.00 uur    
Start middagprogramma: Hike.
Vertrek. We verlaten de steengroeve. Inleveren veiligheidsmaterialen.
Start hike. Route: Moulin en Choeur (10 km).
Via Florzé, Rouvreux, Embleve, Aywaille.

Door knusse dorpjes, via het Geologische (Romeinse) pad, naar chateau d'Amblève en landweggetjes door de bossen. Deze route bevat verschillende passages door het bos, over een brug zonder leuningen over een kloofje, door afbrokkelende kasteelruines en een prachtig uitzichtpunt vanaf de ruine op de rotsen.
17.00 uur   
Terugkomst bij de parkeerplaats van Carrienta. 
Einde combidag Groeve/hike.
17.30 uur    
Nog een laatste drankje. Vertrek rond 18.00 uur.
Of start Barbecue (bij te boeken optie) (Vertrek dan rond 20.00 uur).

INFORMATIE

Kom dan eens een dag wandelen (hike) door de dorpjes, de bossen en langs de rivier en verken de prachtige omgeving van Aywaille en ga survivallen in onze steengroeve Carriënta in de Belgische Ardennen. In deze oude mijn bieden we uitdagende en sportieve activiteiten aan voor allerlei groepen, denk hierbij aan vrienden, collega's of familie-uitjes. Lekker eruit in de natuur en je bent ook nog eens verzekerd van een actieve dag. Zeer geschikt voor kinderen (vanaf ongeveer 7 jaar) als volwassenen. Een hike met verrassingen: De vele rustige, stille en intieme plekken - meestal weg van toerismedrukte - die je langs deze weg tegen komt heeft de ontwerpers van het huidige pad geïnspireerd om de route de subtitel 'valleien van legendes' te geven. De Ardennen op hun best: Donker en vol van mystiek en oude verhalen.

 

Carrienta Challenge + Hike

Carrienta Challenge: De vele rotswanden bieden je voldoende variatie om je klimtalenten te testen. 
Verder kun je in de groeve een klettersteig doen en abseilen, maar ook een echte helicopter abseil maken.
Laat je innerlijke mens tussen de middag verwennen door een door ons bereide lunch (optioneel) en sluit de dag af met een heerlijke barbecue (optioneel) met kampvuur.
Hike: Na de lunch gaan we op pad en starten een prachtige hike van ongeveer 10 kilometer door de omgeving. Het is hier een groot natuurgebied  en via het Geologische wandelpad lopen we via de dorpjes Florzé, Rouvreux, naar Aywaille weer terug naar de parkeerplaats bij de ingang van de tunnel naar Carrienta. Onderweg lopen we langs de oude ruine van Chateau d'Ambleve, de restanten van een Middeleeuwse Burcht. De oudste bronnen die de aanwezigheid van een versterking melden gaan terug tot de 9de eeuw. In 1049 werd het kasteel voor het eerst genoemd. In de middeleeuwen ging de vesting talloze malen over in de handen van nieuwe krijgsheren.
De ligging en stoere opbouw van de constructie laten er geen twijfel over bestaan dat de burcht vooral controlerende en militaire functie had. In 1578 wordt de vesting verwoest in de godsdienstoorlogen tussen de Spaanse katholieken en de Hollandse calvinisten. Ze zou nooit meer in de oude glorie worden hersteld. Deze kasteelruine is begroeid maar biedt veel architectonische overblijfselen zoals diverse open haarden en een stortbak, het heeft een avontuurlijke uitstraling en is erg leuk om te verkennen en om foto's van te maken. De met kleine steentjes belegde weg is een oud Romeinse Pad (Geologisch Pad).
Meer dan 400 jaren later is het eigenlijk verrassend om te zien dat er nog zoveel muren van recht staan. En natuurlijk hangt er rond spookachtige ruïnes hier in de Ardennen altijd wel een legende. Ook dit kasteel is verbonden met het hoofse epos van de vierheemskinderen, maar het is vooral het drama rond Blanche de Montfort dat tot de verbeelding spreekt. 
Blanche de Montfort vermoordde hier haar voormalige minnaar en diens vrouw om zich daarna zelf van het kasteel naar beneden te storten. Op de vooravond van Allerheiligen loop je hier liefst niet over GR571, de kans is groot dat je rond de ruïnes Blanche ziet rondspoken… Men zegt dat ze als spook waart door de ruines en twee lichamen gehecht aan haar rokken meesleept. Het is haar bevolen om terug te keren naar de plaats van de misdaad.

Verblijf:
Dit arrangement in Carriënta kan worden gecombineerd met bijvoorbeeld een avontuurlijk en comfortabel verblijf op onze camping Olympia in Remouchamps.
Zo kun je al op Camping Olympia blijven overnachten voor € 12,50 per persoon per nacht met je eigen tent! Zo kun je kiezen of je de nacht voor de Challengedag wilt overnachten, of de nacht na de Challengedag en het is zelfs mogelijk om zowel de nacht ervoor als de nacht erna te komen kamperen met je eigen tent/caravan/vouwwagen, in dat geval boek je beide opties erbij.
Surf voor meer informatie over het verblijf naar www.olympia-campings.com.
 

Fijn om bij te boeken:
- Lunch € 8,50 p.p. (bestaande uit koffie/thee, melk, brood, vleeswaren, kaas, jam en zoet beleg)
- BBQ € 15,- p.p. (bestaande uit salade, 3 soorten vlees, sauzen, stokbrood, kruidenboter, frietjes)
- Drankmuntjes € 10,- (5 muntjes p.p.)
- Campingplek op camping Olympia voor je eigen tent/caravan/vouwwagen voor het evenement € 12,50 p.p.
- Campingplek op camping Olympia voor je eigen tent/caravan/vouwwagen na het evenement € 12,50 p.p.

Kies een programma, boek de door jou gewenste opties bij, betaal de voucher en reserveer vervolgens -via de per mail verkregen link- een dag. Laat de rest aan onze ervaren instructeurs over. Zij zorgen ervoor dat de uidagingen zwaarder worden waar het kan en rustiger waar nodig. Iedereen wordt betrokken bij de uitdaging.

 

Boek hier jouw challenge!  
 
 
37,-

Carrienta Challenge (Ochtend)

Een ochtend actief buiten bezig zijn in onze steengroeve Carrienta. Een halve dag klimmen en klauteren in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!

39,-

Carrienta Challenge (Middag)

Een middag samen klimmen en klauteren in onze steengroeve Carrienta. Een halve dag actief bezig zijn in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!

45,-

Carrienta Challenge (Hele dag)

In onze steengroeve Carrienta kun je allerlei survival activiteiten beleven. Een hele dag lekker buiten actief zijn in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!