2 dagen actief met 1 overnachting in een Huurtent.

2-daags programma waarbij je 's middags in een oude mijn een challenge parcours doet, de tweede dag gaat kanovaren en in de middag kiest uit mountainbiken/outdoorsteppen/boogschieten/hike. Overnachting in een Huurtent.

Prijs: 159,-

Inclusief:

1x Overnachting in compleet ingerichte Huurtent.
- 1x Ontbijt, 2x lunch en 1x avondmaaltijd (BBQ).
- Klimmateriaal zoals gordel, helm.
- Entree Carrienta.
- Gebruik centrale faciliteiten.
- Instructeur/begeleider (Nederlands sprekend).
- Koffie of thee bij aankomst.

Exclusief:

- Vervoer naar Carrienta v.v.
- Borg Huurtent 100,- euro (bij aankomst te voldoen).
- Overige consumpties.

Boek hier jouw challenge!  


PROGRAMMA

2-daags actief programma met overnachting in een Huurtent op minicamping aan de rivier

1e dag
Aankomst rond 10.00 uur op Camping Olympia. Onze instructeurs stellen zich voor, geven korte uitleg van het programma en wijzen jullie je tent toe.
12.30 uur Gezamenlijke Lunch
13.30 uur We gaan naar Carriënta Outdoordôme waar we via de 450 meter lange tunnel op het challenge parcours terechtkomen. We hebben de mogelijkheid diverse routes te nemen.*
17.00 uur Einde Challenge. Transfer terug naar de camping waar we ons kunnen opfrissen.
19.00 uur Genieten van een heerlijke, door ons bereide, BBQ maaltijd.
20.00 uur Mogelijkheid tot genieten van een drankje. 
Overnachting in een Huurtent.

2e dag
Na het gezamenlijke ontbijt vervolgen we de activiteiten
10.00 uur Start Kanovaren of Vlottenbouwen en-varen
13.00 uur Gaan we genieten van een Lunch
14.00 uur Middagprogramma, keuze uit: 1) Mountainbiken, 2) Mountainsteppen, 3) Hike (wandeling), 4) Boogschieten/Blaaspijpschieten 
rond 17.30 is dit 2-daagse programma afgelopen en vertrekken jullie rond 18.00 uur terug naar Nederland

Bijzonderheden:
De datum is op aanvraag! Om er zeker van te zijn dat deze accommodatie beschikbaar is, verzoeken wij je voorafgaande aan jouw boeking de beschikbaarheid op te vragen (0031 (0) 172-820000 of per e-mail op info@carrienta.com

INFORMATIE

Uitleg activiteiten:

Carriënta Challenge in onze oude steengroeve

Of je nou een beginnend of gevorderd klimmer bent, je zult je deze dag uitstekend vermaken op dit indrukwekkende buitensportterrein. De vele rotswanden bieden je voldoende variatie om je klimtalenten te testen. *Je kunt netklimmen (35 meter), touwbrug two point, klimmen & Abseilen, klettersteig met abseil, via een Via Ferrata route naar boven klimmen, via touwladders, via een Helicopter entry of via een bush walk. Maar dat is niet alles. Eenmaal bovengekomen moet je ook weer naar beneden. Onze ervaren en zeer professionele instructeurs staan garant voor een goede begeleiding en veilig materiaal.
Kanovaren
Zwemvest aan en peddel in de hand, na uitvoerige instructie aan de kant gaan we voorzichtig te water. Deze kCanadese kano's zijn breed en stabiel, ideaal voor de recreatieve gebruiker.
We stappen op in Hamoir en we volgen een mooie en uitdagende tocht van ongeveer 12 km over de rivier de Ourthe. We peddelen tot kort voor Comblain la Tour.
De tocht is onder toezicht van de instructeur (die zelf de groep op het water begeleidt en meevaart) en is voor iedereen te doen. Let op: zwemdiploma is verplicht.
Vlottenbouwen en -varen
Van tonnen, touwen en palen gaan we in teams proberen een vlot te bouwen. Als de pontons klaar zijn gaan we ze te water laten en met zwemvest en peddel proberen een stuk de rivier af te varen.
Mountainbiken of Mountainsteppen op Freek footbike
In de Ardennen zijn meer dan honderd mountainbike/footbike (step) routes. Het gebied wordt gekenmerkt door de vele bossen, ruig terrein en steile heuvels.
Afhankelijk van de ervaring en conditie van de deelnemers kiest onze instructeur een route en gaan we een uitdagende route fietsen/steppen die voor iedereen van de groep haalbaar is. We gaan op ontdekkingstocht over onverharde paden, door riviertjes en plassen en genieten van de prachtige natuur. Onze instructeur geeft tijdens onze tocht handige tips over remtechnieken, zithouding etc.
Onderweg trappen/steppen we op een aardige heuvel met een pittige klim maar…..What goes up must go down! …en dat is genieten van de rit downhill waarbij je even niet hoeft te trappen/steppen.
Shooting activiteiten
Vroeger was de boog een jacht- en oorlogswapen maar tegenwoordig is boogschieten vooral een concentratiesport die in Nederland tot op het hoogste niveau beoefend wordt. Het wapen werd over de hele wereld gebruikt en is in vrijwel elke cultuur een keer uitgevonden. En in elke cultuur geldt: wie de boog meester is geniet aanzien en respect.
De instructeur geeft jullie eerst een korte uitleg over handboogschieten en hoe daarbij de boog met de pijl te spannen, hoe over de pijl naar het doel te kijken en vervolgens te schieten. We gaan zelf om de beurt aan de slag en na een aantal oefenrondes doelschieten, waarbij de instructeur individueel aanwijzingen geeft gaan jullie een kleine competitie houden. Eens kijken welke schutter de pijl in de roos kan krijgen.
Het is ook mogelijk om eens een blaaspijp te proberen. Hierbij gebruik je een buis met daarin een pijltje en doordat je heel hard blaast en mikt probeer je het doel te raken. (Shooting). Het lijkt op het ouderwetse (papieren) pijltjes. Een leuke en niet alledaagse activiteit. De banen zijn zo aangelegd dat je gezellig de kunsten van de anderen kunt bewonderen.
Hike
Prachtige hike van ongeveer 10 kilometer door de omgeving. Het is hier een groot natuurgebied  en via het Geologische wandelpad lopen we via de dorpjes Florzé, Rouvreux, naar Aywaille weer terug naar de parkeerplaats bij de ingang van de tunnel naar Carrienta. Onderweg lopen we langs de oude ruïne van Chateau d'Amblève, de restanten van een Middeleeuwse Burcht. In 1049 werd het kasteel voor het eerst genoemd. In de middeleeuwen ging de vesting talloze malen over in de handen van nieuwe krijgsheren.
De ligging en stoere opbouw van de constructie laten er geen twijfel over bestaan dat de burcht vooral controlerende en militaire functie had. In 1578 wordt de vesting verwoest in de godsdienstoorlogen tussen de Spaanse katholieken en de Hollandse calvinisten. Deze kasteelruine is begroeid maar biedt veel architectonische overblijfselen zoals diverse open haarden en een stortbak, het heeft een avontuurlijke uitstraling en is erg leuk om te verkennen en om foto's van te maken. De met kleine steentjes belegde weg is een oud Romeinse Pad (Geologisch Pad).
Meer dan 400 jaren later is het eigenlijk verrassend om te zien dat er nog zoveel muren van recht staan. En natuurlijk hangt er rond spookachtige ruïnes hier in de Ardennen altijd wel een legende. Ook dit kasteel is verbonden met het hoofse epos van de vierheemskinderen, maar het is vooral het drama rond Blanche de Montfort dat tot de verbeelding spreekt. 
Blanche de Montfort vermoordde hier haar voormalige minnaar en diens vrouw om zich daarna zelf van het kasteel naar beneden te storten. Op de vooravond van Allerheiligen loop je hier liefst niet over GR571, de kans is groot dat je rond de ruïnes Blanche ziet rondspoken… Men zegt dat ze als spook waart door de ruines en twee lichamen gehecht aan haar rokken meesleept. Het is haar bevolen om terug te keren naar de plaats van de misdaad.

Verblijf:
Dit overnachting vindt plaats in een compleet ingerichte Huurtent op  camping Olympia. Olympia is een gezellige familiecamping. Stroom, koelkast en gasgebruik zijn inclusief in de prijs. Huisdieren zijn niet toegestaan.
Verplichte bijkomende kosten: (Aankruisen tijdens het boeken!)
- Toeristenbelasting €1,98 p.p.
Fijn om bij te boeken:
- Drankmuntjes € 10,- (5 muntjes p.p.)
- Lakenpakket € 13,15 p.p. (een kussen, een dekbed, een kussensloop, een onderlaken en een dekbedovertrek)

Bijzonderheden:
De datum is op aanvraag! Om er zeker van te zijn dat deze accommodatie beschikbaar is, verzoeken wij je voorafgaande aan jouw boeking de beschikbaarheid op te vragen (0031 (0) 172-820000 of per e-mail op info@carrienta.com

Kies een programma, boek de door jou gewenste opties bij en reserveer gemakkelijk en snel via onze website. Het programma is mogelijk tussen 1 april en 1 juli of tussen 1 september en 1 november. Tijdens het boeken wordt er om een gekozen evenementsdatum, de gekozen datum is de eerste dag van het programma. Laat de rest aan onze ervaren instructeurs over. Zij zorgen ervoor dat de uitdagingen zwaarder worden waar het kan en rustiger waar nodig. Iedereen wordt betrokken bij de uitdaging.

Boek hier jouw challenge!  
 
 
37,-

Carrienta Challenge (Ochtend)

Een ochtend actief buiten bezig zijn in onze steengroeve Carrienta. Een halve dag klimmen en klauteren in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!

39,-

Carrienta Challenge (Middag)

Een middag samen klimmen en klauteren in onze steengroeve Carrienta. Een halve dag actief bezig zijn in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!

45,-

Carrienta Challenge (Hele dag)

In onze steengroeve Carrienta kun je allerlei survival activiteiten beleven. Een hele dag lekker buiten actief zijn in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!