Carrienta Challenge + Boogschieten.

Een gecombineerde dag waarbij plezier voorop staat. We starten met het Challengeparcours in Carrienta en sluiten de dag af met een gevarieerde boogschietcompetitie en kijken we welke schutter het dichtst bij de roos kan schieten.

Prijs: 50,-

Inclusief:

- Klimmateriaal.
- Entree Carrienta.
- Boogschietmateriaal en Shootingmateriaal.
- Entree Carrienta en gebruik centrale faciliteiten.
- Instructeur/begeleiding.
- Koffie of thee bij aankomst.

Exclusief:

- Vervoer naar Carrienta v.v.
- Overige consumpties.

Boek hier jouw challenge!  


PROGRAMMA

09.30 uur    
Aankomst bij de entree van de tunnel naar Carriënta Outdoordôme.
Welkomstwoord en voorstellen instructeurs en begeleiders.
Instructie en in gebruik nemen veiligheidsmaterialen (helm, gordel).
10.00 uur    
Start ochtendprogramma Challenge Parcours met:
Hike door de aardedonkere tunnel (450 meter!)
Koffie of thee in ons outdoorcafé en uitleg programma.
Netklimmen (35 meter)
Touwbrug two point
Klettersteig (70 meter)
Abseilen
Helicopter entry en rappel
13.00 uur    
Pauze
Bij te boeken optie: Lunch
14.00 uur    
Start middagprogramma: Boogschieten en shooting
Instructie, oefenen en doelschieten.
17.00 uur    
Einde programma.
17.30 uur    
Nog een laatste drankje. Vertrek rond 18.00 uur.
Of start Barbecue (Bij te boeken optie) (Vertrek dan rond 20.00 uur).

 

INFORMATIE

Hou je van spanning, grenzen verleggen, samenwerken, elkaar helpen, vuil worden en samen veel lol beleven tijdens een onvergetelijke dag in een prachtige omgeving? 
Kom dan eens een dag boogschieten en survivallen in onze steengroeve Carriënta in de Belgische Ardennen. In deze oude mijn bieden we uitdagende en sportieve activiteiten aan voor allerlei groepen, denk hierbij aan vrienden, collega's of familie-uitjes. Lekker eruit in de natuur en je bent ook nog eens verzekerd van een dag vol actie. Zeer geschikt voor kinderen (vanaf ongeveer 7 jaar) als volwassenen.

Carrienta Challenge + Boogschieten in steengroeve Carrienta.

Carrienta Challenge: De vele onderdelen in deze oude mijn bieden je voldoende variatie om je conditie en concentratie te testen. Gezamenlijk ga je, onder begeleiding van de instructeur, het net beklimmen en eenmaal boven ga je via de vertikale klettersteig weer naar beneden. Ook gaan we onder andere via een flinke ladder de helicopter in om vervolgens aan de andere kant een abseil te maken.
Laat je innerlijke mens tussen de middag verwennen door een door ons bereide lunch (optioneel) en sluit de dag af met een heerlijke barbecue (optioneel) met kampvuur.
Boogschieten: we laten je kennis maken met de handboog sport.

Vroeger was de boog een jacht- en oorlogswapen maar tegenwoordig is boogschieten vooral een concentratiesport die in Nederland tot op het hoogste niveau beoefend wordt. Het wapen werd over de hele wereld gebruikt en is in vrijwel elke cultuur een keer uitgevonden.

En in elke cultuur geldt: wie de boog meester is geniet aanzien en respect.

Voor je dat aanzien en respect verdiend hebt moet je eerst maar eens oefenen. De instructeur geeft jullie eerst een korte uitleg over handboogschieten en hoe daarbij de boog met de pijl te spannen, hoe over de pijl naar het doel te kijken en vervolgens te schieten. We gaan zelf om de beurt aan de slag en na een aantal oefenrondes doelschieten, waarbij de instructeur individueel aanwijzingen geeft gaan jullie een kleine competitie houden. Eens kijken welke schutter de pijl in de roos kan krijgen. 
Het is ook mogelijk om eens een blaaspijp te proberen. Hierbij gebruik je een buis met daarin een pijltje en doordat je heel hard blaast en mikt probeer je het doel te raken. (Shooting). Het lijkt op het ouderwetse (papieren) pijltjes. Een leuke en niet alledaagse activiteit. De banen zijn zo aangelegd dat je gezellig de kunsten van de anderen kunt bewonderen.
Onze ervaren en zeer professionele instructeurs staan garant voor een goede begeleiding en veilig materiaal.

Verblijf:
Dit arrangement in Carriënta kan worden gecombineerd met bijvoorbeeld een avontuurlijk en comfortabel verblijf op onze camping Olympia in Remouchamps.
Zo kun je al op Camping Olympia blijven overnachten voor € 12,50 per persoon per nacht met je eigen tent! Zo kun je kiezen of je de nacht voor de Challengedag wilt overnachten, of de nacht na de Challengedag en het is zelfs mogelijk om zowel de nacht ervoor als de nacht erna te komen kamperen met je eigen tent/caravan/vouwwagen, in dat geval boek je beide opties erbij.
Surf voor meer informatie over het verblijf naar www.olympia-campings.com
 

Fijn om bij te boeken:
- Lunch € 8,50 p.p. (bestaande uit koffie/thee, melk, brood, vleeswaren, kaas, jam en zoet beleg)
- BBQ € 15,- p.p. (bestaande uit salade, 3 soorten vlees, sauzen, stokbrood, kruidenboter, frietjes)
- Drankmuntjes € 10,- (5 muntjes p.p.)
- Campingplek op camping Olympia voor je eigen tent/caravan/vouwwagen voor het evenement € 12,50 p.p.
- Campingplek op camping Olympia voor je eigen tent/caravan/vouwwagen na het evenement € 12,50 p.p.

Kies een programma, boek de door jou gewenste opties bij, betaal de voucher en reserveer vervolgens -via de per mail verkregen link- een dag. Laat de rest aan onze ervaren instructeurs over. Zij zorgen ervoor dat de uidagingen zwaarder worden waar het kan en rustiger waar nodig. Iedereen wordt betrokken bij de uitdaging.

Boek hier jouw challenge!  
 
 
37,-

Carrienta Challenge (Ochtend)

Een ochtend actief buiten bezig zijn in onze steengroeve Carrienta. Een halve dag klimmen en klauteren in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!

39,-

Carrienta Challenge (Middag)

Een middag samen klimmen en klauteren in onze steengroeve Carrienta. Een halve dag actief bezig zijn in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!

45,-

Carrienta Challenge (Hele dag)

In onze steengroeve Carrienta kun je allerlei survival activiteiten beleven. Een hele dag lekker buiten actief zijn in de mooiste steengroeve ter wereld. Enjoy!